Maxime Braeckman breekt wereldrecord met 40 tennismatchen na elkaar

Maxime Braeckman breekt wereldrecord met 40 tennismatchen na elkaar

Maxime Braeckman heeft vanmorgen het wereldrecord verbroken van het meest opeenvolgende single tennismatchen na elkaar. Hij speelde veertig matchen, het vorige record stond op 37. Met zijn stunt haalde hij meteen ook 25.000 euro op voor SOS Kinderdorpen. Braeckman was gisteren om 7 uur ’s morgens aan zijn poging begonnen op het tijdelijke oefenterrein voor de European Open aan het Antwerpse Centraal Station. Hij nam het onder meer op tegen komiek Guga Baul, journalist Bart Schols, voetballer en ex-Rode Duivel Karel Geraerts en ex-topatletes Hanna Mariën en Tia Hellebaut.

De matchen duurden minder lang dan verwacht, waardoor de recordpoging ook vroeger dan gepland slaagde. Braeckman mag zich sinds vandaag 7.45 uur Guinness Wereldrecordhouder noemen, al moet de officiële goedkeuring door Guinness World Records nog gebeuren. Die wordt ten laatste op 10 oktober verwacht.

Braeckman was na afloop blij dat hij even kon gaan zitten. “Ik ben nog nooit in mijn leven zo moe geweest, zeker tussen 3 en 5 uur ’s ochtends had ik het echt moeilijk. Maar als ik zie hoeveel geld we hebben ingezameld, was het de moeite waard. Nu ga ik vooral slapen en waarschijnlijk dromen van tennis.”

Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor de aanleg van een multisportterrein in het SOS Kinderdorp van Trjavna in Bulgarije. De wereldrecordpoging werd georganiseerd in het kader van de European Open, dat volgende week van start gaat in de Lotto Arena in Antwerpen.

bron: Belga