Frisse dagen in afwachting van zachter weekend

Frisse dagen in afwachting van zachter weekend

Het blijft de komende dagen fris. Tijdens het weekend wordt het gevoelig zachter, met temperaturen tot 17 graden en meer, zo verwacht het KMI. Vandaag is het bewolkt en droog, met maxima tussen 8 en 14 graden. Vanavond en vannacht worden opnieuw buien verwacht van over de Noordzee die vooral het westen en het noordwesten van het land zullen bereiken. Elders blijft het grotendeels droog. Plaatselijk kan er nevel of mist gevormd worden. De minima bedragen tussen 0 graad op de Hoge Venen en 9 graden aan de kust.

Morgen krijgt vooral het westen te maken met buien vanaf de Noordzee die kunnen gepaard gaan met een donderslag. Elders blijft het op de meeste plaatsen droog. De maxima liggen tussen 10 en 14 graden. Morgennacht is het wisselend bewolkt en wordt het overal droog met lokaal nevel of een mistbank. Minima tussen 5 graden aan zee en -1 graad in de Hoge Venen. Lokaal is er lichte grondvorst en kunnen er rijmplekken voorkomen.

Dinsdag zijn er na het optrekken van ochtendnevel en -mist brede opklaringen, behalve in het noordwesten. Later komt er meer bewolking en is een lokale bui mogelijk, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het is vrij fris, met maxima tussen 9 en 14 graden.

Woensdag is het bewolkt met kans op een bui en maxima van 8 tot 13 graden. Donderdag is het droog met brede opklaringen en soms meer wolkenvelden in het noorden. Er waait een frisse oostenwind. Vrijdag blijft het overwegend droog met zon en wolkenvelden en maxima tot 14 graden.

Tijdens het weekend blijft het waarschijnlijk nog droog met regelmatig zon. Het wordt gevoelig zachter, met zaterdag maxima van 12 tot 17 graden en zondag mogelijk nog één of twee graden meer.

bron: Belga