Autobestuurder komt om na klap tegen trein in Begijnendijk

Autobestuurder komt om na klap tegen trein in Begijnendijk

De bestuurder van de personenwagen die afgelopen voormiddag werd aangereden door een trein in Begijnendijk, is overleden. Dat meldt het Leuvense parket. Over de precieze omstandigheden van het ongeval kan het parket voorlopig weinig kwijt. Er is een verkeersdeskundige aangesteld om die te onderzoeken. Het ongeval gebeurde in de voormiddag omstreeks 11.30 uur op de overweg aan de Mechelbaan in Begijnendijk. Een personenwagen stak er de overweg over, maar werd aangereden door een trein die vanuit Antwerpen op weg was naar Leuven. De bestuurder van de personenwagen raakte bij die klap zwaargewond en overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.

Volgens Infrabel werkte de overweg naar behoren. De slagbomen waren naar beneden, de lichten stonden op rood en de bel rinkelde, aldus Infrabel-woordvoerder Thomas Baeke vanmiddag. Wel zou een van de slagbomen afgereden zijn.

Volgens getuigen reed de personenwagen aan een hoge snelheid en remde het voertuig pas op het allerlaatste moment. Het onderzoek door de verkeersdeskundige moet echter meer duidelijkheid brengen over de juiste omstandigheden van het ongeval.

De 35 passagiers die op de betrokken trein zaten, werden rond 12.30 uur geëvacueerd met een bus. Omdat het treinverkeer door het ongeval onderbroken is tussen Heist-op-den-Berg en Aarschot, legde de NMBS zowel pendelbussen al pendeltreinen in. Ook werd het treinverkeer omgeleid via Lier.

bron: Belga