Rode Duivels – België swingt naar 4-0 zege tegen Bosnië-Herzegovina

Rode Duivels - België swingt naar 4-0 zege tegen Bosnië-Herzegovina

De Rode Duivels hebben vrijdagavond op de tweede speeldag in groep H van de WK-kwalificaties met 4-0 gewonnen van Bosnië-Herzegovina. In een bijna uitverkocht Koning Boudewijnstadion zorgden een owngoal van Emir Spahic (26.) en een treffer van aanvoerder Eden Hazard (29.) voor een 2-0 ruststand. Toby Alderweireld zorgde op het uur met een knappe deviatie voor de 3-0, Romelu Lukaku zette na 79 minuten de 4-0 eindstand op het scorebord. Na een afwachtend begin in een voor de derde wedstrijd op rij verschillend tactisch concept hadden de Duivels net voor het halfuur genoeg aan enkele dolle minuten om de bezoekers monddood te maken. Na 26 minuten werkte voormalig aanvoerder Emir Spahic het leer knullig voorbij zijn eigen doelman. Er was nog maar pas opnieuw afgetrapt toen de 2-0 al tegen de netten hing. Een bedrijvige Dries Mertens, in zijn eerste basisplaats sinds de achtste finale op het EK tegen Hongarije, zette Eden Hazard alleen voor Asmir Begovic en de winger van Chelsea ging zijn ploegmaat bij The Blues vlot voorbij om vervolgens de bal in een leeg doel te leggen. Na de pauze dreven Alderweireld (60.) en Lukaku (79.) de score nog verder op tot 4-0, meteen de grootste zege ooit voor de Belgen tegen Bosnië, vooraf beschouwd als de sterkste tegenstander in deze groep.
Met een tweede zege op rij zijn de Rode Duivels wel uitstekend gelanceerd in deze ‘Road to Russia’. Met zes punten staan de Belgen samen met Griekenland (2-0 zege tegen Cyprus) aan de leiding in de groep. Estland haalde het met 4-0 van voetbaldwerg Gibraltar.
Een zes op zes in de komende twee kwalificatiewedstrijden tegen Gibraltar (maandag in Faro) en Estland (13 november in Brussel) is het komende doel, waardoor België het jaar met een twaalf op twaalf zou kunnen afsluiten om zo vervolgens eind maart volgend jaar met vertrouwen het tweede deel van de kwalificatieperiode te kunnen aanvatten.

.

bron: Belga