Orkaan Matthew – Dodelijk slachtoffer in Florida

Orkaan Matthew - Dodelijk slachtoffer in Florida

De orkaan Matthew heeft in de zuidoostelijke Amerikaanse staat Florida aan één iemand het leven gekost en heeft chaos veroorzaakt in Volusia County. Dit heeft de krant Orlando Sentinel bericht. In de county St. Lucie overleed een vrouw aan een hartaanval nadat hulpverleners haar tengevolge van Matthew niet konden bereiken. In de county Volusia, ten noordoosten van Orlando, zijn ettelijke huizen, appartementen en voertuigen vernield.

Volgens nieuwszender CNN waarschuwt het Nationaal Orkaancentrum in Miami voor “levensbedreigende overstromingen” vanaf Sebastian Inlet in Florida tot Cape Fear in de staat North Carolina.

Omstreeks 17.30 uur Belgische tijd bevond het oog van de orkaan zich ter hoogte van Jacksonvillle in Florida. De nationale weerdienst heeft voor overstromingsgevaar gewaarschuwd en mensen gewaarschuwd naar hoger gelegen plaatsen te gaan.

Gouverneur Nikky Haley van de staat South Carolina heeft de inwoners van haar staat die hun woonst niet hebben verlaten opgeroepen naar een schuilplaats te trekken. Hoewel 310.000 mensen reeds zijn geëvacueerd, is dit volgens de gouverneur te weinig.

bron: Belga