Martinez kiest achterin verrassend voor Jordan Lukaku

door
Belga
Leestijd 2 min.

Jordan Lukaku krijgt in de WK-kwalificatiewedstrijd op de tweede speeldag in groep H tussen België en Bosnië-Herzegovina een basisplaats van bondscoach Roberto Martinez. In vergelijking met de met 0-3 gewonnen interland van begin september in Cyprus voerde Martinez noodgedwongen twee wissels door. Achterin vervangt Jordan Lukaku de geblesseerde Thomas Vermaelen. Lukaku krijgt zo de voorkeur op Nicolas Lombaerts, die wegens zijn bankzittersstatuut bij Zenit Sint-Petersburg niet onmiddellijk op speelgelegenheid lijkt te moeten rekenen bij de Duivels, en Laurent Ciman. Dat betekent eveneens dat de Duivels meer dan waarschijnlijk met vier achterin zullen starten in plaats van met drie, zoals in Cyprus. Thomas Meunier wordt zo een rij achteruitgeschoven.

In het aanvallende compartiment staat Napoli-winger Dries Mertens voor de zware opdracht de eveneens geblesseerde Kevin De Bruyne te vervangen. Aanvankelijk leek Thorgan Hazard zich voor zijn eerste basisplaats bij de Rode Duivels te mogen opmaken, maar de aanvallende middenvelder van Borussia Mönchengladbach heeft nog te veel last van een vorig weekend opgelopen kniekwetsuur en start op de bank. Mogelijk mag de jongere broer van aanvoerder Eden Hazard maandag wel starten in Faro tegen voetbaldwerg Gibraltar.

Martinez kiest tegen Bosnië voor een 4-2-3-1 waarbij vaste nummer een Thibaut Courtois naast Jordan Lukaku (links) en Meunier (rechts) ook het Tottenham-duo Toby Alderweireld en Jan Vertonghen voor zich krijgt. Op het middenveld moet de vroegere Standard-tandem Axel Witsel en Marouane Fellaini voor stabiliteit zorgen, terwijl Yannick Carrasco, Mertens en Eden Hazard zich in steun van diepe spits Romelu Lukaku aanvallend mogen uitleven.

bron: Belga