Miralem Pjanic: “We kunnen België in moeilijkheden brengen”

Miralem Pjanic: "We kunnen België in moeilijkheden brengen"

Aan de vooravond van het WK-kwalificatieduel tussen België en Bosnië-Herzegovina heeft de Bosnische sterspeler Miralem Pjanic de pers te woord gestaan in Brussel. De voormalige ploeggenoot van Radja Nainggolan bij AS Roma dicht de Rode Duivels de favorietenrol toe, maar gelooft ook in de kansen van zijn ploeg.
“België is onze sterkste tegenstander in deze groep. Ze beschikken over fantastische spelers, maar we zullen alles geven om met de drie punten terug naar huis te keren”, sprak de in Luxemburg opgegroeide Pjanic in vloeiend Frans. De Bosniërs misten nipt het afgelopen EK nadat ze door Ierland in de barrages uitgeschakeld werden. Volgens Pjanic zijn de omstandigheden in vergelijking met de vorige kwalificatiecampagne volledig anders. “De sfeer in de groep was in die periode niet uitstekend, we zaten in een negatieve spiraal. Er is veel veranderd sindsdien. We hebben veel vertrouwen getankt na onze eerste wedstrijd (5-0 overwinning tegen Estland, red). Ik ben er zeker van dat we onze tegenstander morgen in de problemen kunnen brengen.”

“We moeten intelligent spelen, onze tijd nemen en de volledige 90 minuten geconcentreerd spelen. We hebben de kwaliteiten in huis om het verschil te maken. We mogen hopen op een mooi resultaat. Ze kampen met veel blessureleed, dat kan onze kans zijn”, sprak de Juventus-speler vol vertrouwen.

bron: Belga