Kwal. WK 2018 - Italië en Spanje delen de punten in topper

In de topper van de tweede speeldag in de Europese kwalificaties voor het WK 2018 in Rusland hebben Italië en Spanje donderdagavond in groep G in Turijn 1-1 gelijkgespeeld. Tweevoudig Europees kampioen Spanje kwam in de Zuid-Europese topper na 55 minuten op voorsprong via Vitolo, dankzij een strafschopdoelpunt van Daniele De Rossi na 82 minuten wisten de Italianen toch nog een punt thuis te houden. La Roja kon zo geen wraak nemen voor de pijnlijke uitschakeling in de achtste finales op het EK in Frankrijk. Toen bleek de Squadra van toenmalig bondscoach Antonio Conte met 0-2 te sterk. Italië blijft ook ongeslagen in WK-kwalificatiewedstrijden in eigen land. Die reeks telt inmiddels 49 wedstrijden, waarvan 42 overwinningen.

Door het puntenverlies komen beide landen na twee speeldagen in groep G met vier punten op een gedeelde tweede plaats terecht. Italië had eerder zijn openingswedstrijd met 3-1 gewonnen van Israël, Spanje kende op de openingsspeeldag geen genade met Liechtenstein (8-0).

Albanië is met het maximum van de punten voorlopig de verrassende leider in de groep. De Albanezen gingen donderdag met 0-2 winnen in Liechtenstein. Israël, met Gent-verdediger Rami Gershon de hele wedstrijd op de bank, bleek dan weer met 1-2 te sterk voor Macedonië.