Caterpillar eist dat productie wordt opgevoerd

Caterpillar eist dat productie wordt opgevoerd

Caterpillar sarl, het bedrijf naar Zwitsers recht dat eigenaar is van de productie-infrastructuur van Caterpillar in Gosselies, zet de Belgen het mes op de keel. De directie in ons land kreeg woensdagavond een brief van de Zwitsers waarin geëist wordt om de leveringen te hervatten en de productie opnieuw op 70 procent te brengen. De leveringen moeten maandag hervatten, zoniet dreigt de eigenaar om geen bestellingen meer te plaatsen. Begin september werd de intentie tot sluiting van Caterpillar Gosselies aangekondigd. De vakbonden legden nadien geruime tijd het werk neer. Nu wil de Zwitserse eigenaar dus orde op zaken stellen: de productie moet weer omhoog.

Caterpillar sarl besliste wel al om te snoeien in het orderboekje van de fabriek in Henegouwen. Er zullen 145 minder machines worden gemaakt. Volgens een woordvoerder gaat het om de productie die voorzien was sinds midden september. Mogelijk zal er bij Caterpillar Gosselies meer economische werkloosheid moeten worden ingeroepen.

Als de Belgen niet opnieuw gaan leveren en de productie opdrijven, zou Caterpillar sarl kunnen beslissen -zo luidt het in de brief- om de bestellingen op te schorten en geen wisselstukken meer te leveren. Met een vooropzeg van 30 dagen kan ook het service-contract worden opgezegd.

bron: Belga