Zonnig en droog maar kans op rukwinden aan zee

Zonnig en droog maar kans op rukwinden aan zee

Het is woensdagnamiddag zonnig, maar geleidelijk drijven er vanuit Duitsland en Nederland wat wolkenvelden over de noordoostelijke helft van het land. De maxima liggen tussen 9 graden in Hoog-België en 15 graden in Laag-België. De wind waait matig en soms vrij krachtig uit het oosten, krimpend naar het oostnoordoosten. Aan zee is er kans op rukwinden rond 50 km per uur, zo meldt het KMI. Woensdagnacht is het overal helder of lichtbewolkt. De temperatuur daalt tot rond 2 graden in de Hoge Venen, tot 5 graden in het centrum en tot 7 graden aan zee. De wind waait matig uit het oostnoordoosten en later uit het noordoosten.

Donderdagochtend is het op de meeste plaatsen nog zonnig, maar vanaf het noordoosten schuift er veel lage bewolking over het land. Daarbij is zelfs wat gemiezer niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 7 en 12 graden ten zuiden van Samber en Maas en rond 14 of 15 graden elders. De wind waait matig uit de noordoostelijke sector. Aan zee waait hij vrij krachtig met rukwinden rond 50 km per uur. ’s Avonds en ’s nachts wisselen opklaringen dan af met lage wolkenvelden, waaruit lokaal mogelijk nog een spatje motregen valt. De minima liggen tussen 5 en 9 graden, bij een matige wind uit het noordoosten.

Vrijdag krijgen we vaak veel wolken met toch ook een aantal lokale opklaringen. Hier en daar kan er wat gedruppel vallen maar het blijft op de meeste plaatsen droog. De maxima schommelen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 15 of 16 graden over het westen. Er waait een matige noordoostenwind.

Van zaterdag tot woensdag wordt het licht wisselvallig met af en toe enkele buien. Dikwijls blijft het echter droog met soms opklaringen en zwaarbewolkte perioden. De maxima schommelen zaterdag tussen 10 en 15 graden, vanaf zondag liggen ze eerder tussen 9 en 13 graden, wat een paar graden te fris is voor deze tijd van het jaar. Er waait een overwegend zwakke tot matige noordoostenwind.

bron: Belga