David Goffin bereikt kwartfinales ATP Tokio

David Goffin bereikt kwartfinales ATP Tokio

David Goffin (ATP 14) heeft zich vandaag geplaatst voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in de Japanse hoofdstad Tokio (hard/1.368.605 dollar). De 25-jarige Luikenaar, het vijfde reekshoofd in Tokio, rekende in de tweede ronde in twee sets af met de Tsjech Jiri Vesely (ATP 52), tegen wie hij nooit eerder speelde. Na 1 uur en 42 minuten stonden de 6-3 en 7-5 setstanden op de tabellen.

Goffin verzekerde zich dus van een ticket voor de laatste acht van het Rakuten Japan Open, maar het toernooi verloor vandaag wel reekshoofden één en drie. De als eerste geplaatste Japanner Kei Nishikori (ATP 5) moest in zijn tweederondepartij tegen de Portugees Joao Sousa (ATP 34) geblesseerd opgeven bij een 4-3 voorsprong in de eerste set, het Tsjechische derde reekshoofd Tomas Berdych (ATP 9) verloor in ronde één met 7-6 (9/7) en 6-1 van de Luxemburger Gilles Müller (ATP 36).

In de kwartfinales botst Goffin nu niet op Nishikori maar wel op Sousa, die hij eerder al drie keer ontmoette op het ATP-circuit. De Belgische nummer één won de drie ontmoetingen, de laatste dateert van vorig jaar in het Zwitserse Gstaad (6-7 (7/9), 6-4, 7-6 (7/1)).

bron: Belga