Dader steekpartij wordt voorgeleid bij onderzoeksrechter

Dader steekpartij wordt voorgeleid bij onderzoeksrechter

De dader van de steekpartij in Schaarbeek waarbij woensdag drie agenten gewond raakten, is een 43-jarige Belg. Dat meldt het federaal parket. De man, Hicham D., zal later voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter gespecialiseerd in terrorismezaken. De steekpartij vond rond het middaguur plaats op de Lambermontlaan in Schaarbeek. Twee agenten wilden er een man controleren maar die haalde meteen uit met een mes.

Eén van de agenten raakte gewond in de hals, de andere in de buikstreek maar geen van beiden verkeert in levensgevaar. Hun aanvaller ging er na de feiten vandoor maar kon door een andere politiepatrouille geïntercepteerd worden. De man verzette zich tegen zijn arrestatie en daarbij kreeg één agent een klap in het aangezicht, waardoor hij een neusbreuk opliep. De politie loste ook één schot, dat de aanvaller in het been raakte. Ook hij raakte evenwel niet levensgevaarlijk gewond.

Volgens het federaal parket blijkt uit de voorlopige resultaten van het onderzoek dat het mogelijk om een terroristische aanslag gaat.

bron: Belga