Bijna 24.000 bestuurders geflitst tijdens zesde flitsmarathon

De politie heeft 23.911 bestuurders betrapt op overdreven snelheid tijdens de zesde flitsmarathon van afgelopen maandag. Dat blijkt vandaag uit de voorlopige cijfers van de federale politie. Van 76 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. De aangekondigde flitsmarathon begon maandagochtend om 6.00 uur en duurde 24 uur lang. De politie zette 578 agenten en 906 mobiele radars in. Daarnaast werd ook een beroep gedaan op de bestaande vaste flitspalen en trajectcontroles.

Met de mobiele flitspalen werden in totaal 415.065 voertuigen gecontroleerd. Daarbij stelde de politie 23.911 snelheidsovertredingen (5,76 procent) vast.

De vaste radars flitsten op hun beurt nog eens 4.466 bestuurders, maar dat cijfer is nog niet volledig. Ook de resultaten van de trajectcontroles moeten nog worden verwerkt.

Doel van de actie was om de veiligheid op de Belgische wegen te verbeteren en het aantal slachtoffers van ongevallen te verminderen door bestuurders aan te sporen hun snelheid te matigen.

bron: Belga