Parket legt strafrechtelijk beslag op Porsche van Jeroen Piqueur

Parket legt strafrechtelijk beslag op Porsche van Jeroen Piqueur

Het parket heeft ook strafrechtelijk beslag gelegd op de Porsche Carrera GT van Jeroen Piqueur, waarop de curatoren van de failliete bank beslag lieten leggen. Dat bleek vandaag voor de beslagrechter in Gent. Het parket onderzoekt of de exclusieve wagen eigendom is van Piqueur of van garage Vandenberghe uit Sint-Martens-Latem, die aanvoert dat ze de auto kochten voor een half miljoen euro. De curatoren van Optima Bank hadden bewarend beslag laten leggen op verschillende roerende goederen en luxewagens van Piqueur. Het ging onder meer om een Aston Martin oldtimer, de Porsche en een Rolls-Royce. Een Bentley bleek geen eigendom van Piqueur omdat het een leasewagen betrof.

De Porsche Carrera GT werd ook in bewaring gesteld door de gerechtelijk sekwester, maar garage Vandenberghe startte een zogenaamde revindicatieprocedure omdat de wagen ten onrechte in beslag zou genomen zijn. De advocaat van het bedrijf, gespecialiseerd in exclusieve wagens zoals Ferrari, Lamborghini en Porsche, wil dat de beslagrechter uitspraak doet over de Porsche. De curatoren wilden een uitstel omwille van het strafrechtelijk beslag, maar de beslagrechter behandelde de zaak vandaag.

De advocaat van de garage stelt dat zij de auto kochten voor 500.000 euro. De Porsche was volgens het bedrijf een investering en zou nu ongeveer 650.000 euro waard zijn. “Piqueur verkocht de wagen omdat hij wou meedoen aan de Zoute Rally in Knokke (de Zoute Grand Prix, nvdr.) Hij wou er deelnemen met een Aston Martin (DB2, nvdr.), een wagen van 300.000 euro van mijn cliënt. Piqueur tekent voor voldaan af, gaf de sleutels van zijn Porsche af en er is een verkoopsovereenkomst met twee handtekeningen. We kunnen dus bewijzen dat wij eigenaar zijn van de Porsche.”

bron: Belga