Nog enkele dagen droog en vrij zonnig weer

Nog enkele dagen droog en vrij zonnig weer

Het blijft dinsdagnamiddag droog met op de meeste plaatsen nog geruime tijd veel bewolking. Later kunnen er geleidelijk opklaringen ontstaan. De maxima schommelen tussen 12 graden in Hoog-België en 18 graden elders. De wind is matig, aan de kust soms vrij krachtig, uit het oosten tot oostnoordoosten. Dat meldt het KMI. Dinsdagavond worden de opklaringen breder en ’s nachts wordt het helder tot lichtbewolkt, met minima tussen 3 en 8 graden bij een matige oostelijke wind.
Woensdag wordt het zonnig met in het oosten later soms enkele wolkenvelden. De maxima liggen tussen 10 en 15 graden. De oostenwind waait meestal matig, aan zee en in het noordwesten soms vrij krachtig, met rukwinden tot 50 kilometer per uur. Woensdagnacht is het lichtbewolkt tot helder met tegen de ochtend kans op wat nevel of een mistbank in Hoog-België. De minima variëren van 3 tot 7 graden. De wind is matig en draait van oost naar noordoost.

Donderdag begint de dag met brede opklaringen. Vanuit het oosten komen er later veel wolkenvelden, maar het blijft overwegend droog. De maxima schommelen tussen 9 en 15 graden. Vrijdag blijft het overwegend droog maar bewolkt, met maxima van 10 tot 15 graden en een matige oostenwind. Zaterdag komen er weer opklaringen maar kunnen er ook enkele buien vallen. Zondag is het eerst lichtbewolkt, maar vanuit het oosten komt er later meer bewolking met eventueel een bui. De maxima liggen tijdens het weekend tussen 9 en 14 graden.
Maandag en dinsdag blijft het zo goed als droog met een wisselende bewolking, en maxima in het centrum rond 14 graden.

bron: Belga