Tottenham smeert Pep Guardiola eerste nederlaag aan

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tottenham heeft Pep Guardiola zijn eerste nederlaag van het seizoen aangesmeerd. De Londenaars versloegen op de zevende speeldag in de Premier League Manchester City in eigen huis met 2-0 en naderen in de stand tot op een punt van City, dat wel eerste blijft. Na een knullige owngoal van Kolarov (9.) en een doelpunt van Alli (37.) had Tottenham voor de rust al het verschil gemaakt. Manchester City was na de pauze niet meer bij machte om tegen te scoren, waardoor de eerste nederlaag van Pep Guardiola als City-coach een feit is. Bij Tottenham stonden naar goede gewoonte Toby Alderweireld en Jan Vertonghen centraal achterin, Mousa Dembélé ontbrak wegens een blessure. Manchester City trad aan zonder zijn geblesseerde Belgen Vincent Kompany en Kevin De Bruyne.

Manchester United kwam eerder op de dag tegen staartploeg Stoke City niet verder dan 1-1 gelijkspel. Allen (82.) wiste in het slot van de partij het openingsdoelpunt van Martial uit. Rode Duivel Marouane Fellaini bleef negentig minuten op de bank.

In de stand blijft Manchester City eerste met achttien punten, op de voet gevolgd door Tottenham met één punt minder. Manchester United schiet weinig op met de draw en blijft hangen op de zesde stek.

bron: Belga