Ryder Cup – Thomas Pieters klopt Holmes en wordt beste rookie in de geschiedenis van het toernooi

Ryder Cup - Thomas Pieters klopt Holmes en wordt beste rookie in de geschiedenis van het toernooi

Thomas Pieters heeft zondag op de Ryder Cup op de Hazeltine-golfclub in het Amerikaanse Chaska (Minnesota) opnieuw uitstekend gepresteerd. Hij klopte in zijn single wedstrijd de Amerikaan J.B Holmes, haalde zo zijn vierde punt op zijn allereerste Ryder Cup en werd op die manier de beste rookie uit de geschiedenis van het prestigieuze toernooi. Eerder dit toernooi had Pieters zijn openingsduel samen met Lee Westwood verloren, maar daarna liep het uitstekend met drie zeges in evenveel duels samen met Rory McIlroy. Zondag bewees de 24-jarige Antwerpenaar dat hij het ook alleen kan, hij klopte Holmes met 3&2 (Pieters stond met nog twee holes te spelen drie slagen voor). Hij bracht Europa (met zijn vierde punt) terug tot 10,5-8,5, het toernooi winnen zal echter moeilijk worden voor de Europeanen.
Zondag staan in totaal twaalf single wedstrijden op het menu, voor aanvang van de slotdag leidden de Amerikanen met 9,5-6,5. De Europeanen moeten 7,5 punten winnen om voor de vierde keer op een rij de Ryder Cup te winnen.
De Ryder Cup is het allerhoogste bereikbare event voor een golfer en een van de grootste sportevenementen ter wereld. Er zijn in totaal 28 punten beschikbaar. Wie 14,5 punt pakt, is de winnaar. Is er een gelijkspel, behoudt titelverdediger Europa zijn trofee. Pieters is na Nicolas Colsaerts pas de tweede landgenoot die aan het prestigieuze toernooi mag deelnemen.

bron: Belga