F1 – GP van Maleisië – Hamilton gefrustreerd na defecte motor

F1 - GP van Maleisië - Hamilton gefrustreerd na defecte motor

Lewis Hamilton leek tijdens de Grote Prijs Formule 1 van Maleisië op weg naar de 50e overwinning in zijn carrière. In de 41e ronde begaf de motor van zijn Mercedes het echter, waardoor hij ploegmaat Nico Rosberg verder zag uitlopen in de WK-stand. “Enkel met mijn motoren is er iets aan de hand. Dit voelt gewoon niet goed aan”, zei de Brit in de eerste interviews na de race. “Het was een gloednieuwe motor”, aldus Hamilton. “Dit is gewoon vreemd. We hebben zoveel motoren, maar enkel de mijne laten het afweten. Iemand is me antwoorden verschuldigd. Ik weet dat we het in ons hebben, maar wie weet wat mijn volgende motoren zullen doen.”

Voor de GP van Maleisië telde Hamilton in de WK-stand acht punten achterstand op Rosberg, die de vorige drie GP’s won. De Duitser, die derde werd op het circuit van Sepang, bouwt die voorsprong nu verder uit tot 23 punten. Rosberg totaliseert 288 punten, Hamilton 265. Bij een overwinning in Maleisië zou Hamilton opnieuw de leiding genomen hebben.
De zege in Maleisië ging naar de Australiër Daniel Ricciardo (Red Bull), voor zijn Nederlandse ploegmaat Max Verstappen.

bron: Belga