Vettig pasteitje doet alarmbel rinkelen in luchthaven

Douaniers zullen ongetwijfeld even gefronst hebben toen het veiligheidsalarm afging in de luchthaven van Manchester. De scanner die moet voorkomen dat mensen vloeistoffen met zich meebrengen, is er afgegaan door een vettige pastei. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Norman Pearson stond toch even te kijken toen het luchthavenpersoneel door zijn rugzak snuffelde. Volgens zijn broer reist Norman regelmatig en wil hij altijd zo snel mogelijk door de veiligheidscontroles.

"Het hele verhaal is behoorlijk grappig, omdat hij normaal echt een pietje precies is. Hij draagt niet eens een riem zodat hij zo snel mogelijk door de controles mag.  De veiligheidsmensen hadden dit nog nooit meegemaakt, het moet een zeer sappige pastei geweest zijn", lacht broer Roy bij Manchester Evening News.

Toen het personeel tussen de vakantiekledij van de man niets anders vond dan de pastei, konden ze lachen met het voorval. "De controleurs hebben zowel Norman als zijn snack de toestemming gegeven om verder te gaan en hebben mijn broer nog 'bon appetit' gewenst. Norman en varkenspasteitjes zijn onafscheidelijk als hij gaat reizen, maar dat heeft nooit eerder problemen veroorzaakt", aldus de broer van de ambtenaar op rust.

Foto Wikimedia Commons