Kleuter wint loterij en is meteen miljonair

Een Nieuw-Zeelandse kleuter kan aan het leven beginnen met een aardig spaarcentje. Hij is immers de jongste winnaar ooit van Bonus Bonds, een soort investeringsplatform waarbij de opbrengst wordt uitgekeerd door middel van een loterij.

Iedereen die een ‘Bonus Bonds’-obligatie koopt en die langer dan een maand bijhoudt, maakt maandelijks kans op een bedrag van één miljoen Nieuw-Zeelandse dollar (649.000 euro), ongeacht de leeftijd. Zo kreeg de jonge winnaar 250 dollar aan obligaties van een familielid bij  zijn geboorte en dus 250 lotjes in de trekking.

Het kind lijkt geboren voor het geluk, want na amper drie jaar heeft hij de jackpot al gewonnen. De ouders ontdekten het heuglijke nieuws toen ze terugkeerden uit vakantie. “Mijn echtgenoot was letterlijk aan het rondspringen aan de telefoon. Toen hij aflegde en me het nieuws vertelde, liepen we in het rond omdat we zo blij waren. Het was zo’n moment waarop je echt niet stil blijven staan”, getuigt de moeder, die anoniem wil blijven, aan Stuff.

Archiefbeeld Pexels