Syrische vluchteling redt Canadese bruid van nachtmerrie

In het Canadese Guelph, in de buurt van Ontario, werd een Syrische vluchteling de held van een trouwfeest. Net voor de aanvang van de feestelijkheden scheurde het kleed van de bruid. Gelukkig bleek er een onverwachte kleermaker in de buurt te zijn.

Jo Du en Earl Lee hadden voor het feest een huis afgehuurd en er waren een heleboel gasten die speciaal vanuit China waren overgevlogen. Toen het witte kleed scheurde brak er paniek uit. Verschillende winkels werden gecontacteerd, maar die zijn op zondag uiteraard gesloten.

Een van de bruidsmeisjes werd naar het huis erlangs gestuurd om een tangetje te gaan halen. Het toeval wil dat de buren een Syrische familie op de vlucht onderdak hadden geboden waarvan de vader jarenlang kleermaker was geweest in het ondertussen totaal vernielde Aleppo.

Ibrahim Halil Dudu en zijn zoon naaiden het gescheurde kleed in een mum van tijd weer aan elkaar. De reddende engel sprak enkel Koerdisch, wat de communicatie een beetje stroef maakte. Maar met behulp van een tolk vertelde de kleermaker aan de Canadese zender CTV News dat hij zeer blij was dat hij iets kon terug geven voor de opvang die hij geniet.

Foto Facebook / Lindsay Coulter photography