Opmerkelijk verkeersbord waarschuwt voor druivensap

Vanaf midden september is de wijnoogst in het zuid-westen van Frankrijk volop bezig. Het vervoer van het druivensap veroorzaakt wel een uniek gevaar, waarvoor weggebruikers gewaarschuwd worden met een al even opmerkelijk verkeersbord.

De vrachtwagens die de wijn in spe vervoeren durven al eens te lekken. Dat veroorzaakt glibberigheid op de baan, wat op de heuvelachtige weggetjes in het departement Lot-et-Garrone tot gevaarlijke situaties kan leiden. De gemeente Duras heeft daarom verkeersborden geplaatst om automobilisten te waarschuwen.

Bienvenue sur les routes du Sud-Ouest ! Vu dans le Lot-et-Garonne. >> http://www.sudouest.fr/2016/09/27/insolite-des-panneaux-attention-jus-de-raisin-sur-les-routes-lot-et-garonnaises-2515492-3603.php

Posted by SudOuest.fr on Tuesday, 27 September 2016

Onder het bord ‘glibberige rijbaan’ staat ook meteen de verklaring: ‘jus de raisin’, ofwel druivensap. Een nietsvermoedende voorbijganger zal ongetwijfeld even met de ogen knipperen na het zien van de unieke bewegwijzering. Volgens Sud-Ouest is de signalisatie een tijdelijke maatregel die opnieuw verwijderd zal worden eenmaal het oogstseizoen erop zit.