Europa League - AA Gent legt Konyaspor over de knie

AA Gent heeft donderdag voor eigen publiek tegen het Turkse Konyaspor zijn tweede duel in de groepsfase van de Europa League gewonnen met 2-0. Kenneth Saief (17.) en Renato Neto (33.) tekenden in de eerste helft voor de doelpunten. Een dominant AA Gent kwam na goed een kwartier wedstrijd op voorsprong in de Ghelamco Arena. Op de counter trapte Saief een afvallende bal in één tijd in het dak van het doel. Coulibaly kreeg in minuut twintig een uitgelezen kans om de score te verdubbelen, maar miste oog in oog met de Turkse doelman zijn schot volledig. Na een knap uitgespeelde tegenaanval had Asare iets moois in gedachten, maar de Gentse kapitein raakte zijn omhaal niet goed. De Gentenaars dirigeerden de wedstrijd en kregen iets na het halfuur loon naar werken. Milicevic schilderde het leer op het hoofd van de vrijgelaten Neto, die de 2-0 ruststand tegen de touwen kopte.

Konyaspor probeerde zich na de rust opnieuw in de wedstrijd te voetballen. AA Gent kreeg een eerste waarschuwing toen Turan het leer tegen de paal kopte, al werd er gevlagd voor buitenspel. Aan de overzijde draaide de ingevallen Perbet zich goed vrij, doelman Kirintili ging goed plat om de 3-0 uit zijn doel te houden. Konyaspor maakte zich meester van de bal, maar bleef ongevaarlijk in de zone van de waarheid. Rinne had weinig moeite met de schoten van Meha en Camdali. In het slotkwartier kwam AA Gent opnieuw boven water. Coulibaly trapte tegen de vuisten van de Turkse doelman. Bij de daaropvolgende corner klom hij hoger dan zijn verdediger om vervolgens hoog over te koppen. Konyaspor kwam nog een keer dreigen via Meha, die vanuit scherpe hoek recht op doelman Rinne schoot. In de slotminuten moest doelpuntenmaker Saief geblesseerd naar de kant. Van der Bruggen zorgde voor het laatste wapenfeit, zijn schot richting korte hoek werd van de lijn gekeerd.

In de andere wedstrijd in groep H zette Shakhtar Donetsk het Portugese Braga opzij met 2-0. De Oekraïners, in hun eerste groepswedstrijd met 0-1 te sterk voor Konyaspor, blijven met 6 op 6 aan de leiding. AA Gent is tweede met vier punten, Braga heeft 1 punt, Konyaspor blijft puntenloos laatste. Op 20 oktober maken de troepen van Hein Vanhaezebrouck de verplaatsing naar Oekraïne, Konyaspor ontvangt Braga.