Morgen weinig tot geen hinder van betoging verwacht in Vlaamse scholen

Morgen weinig tot geen hinder van betoging verwacht in Vlaamse scholen

De scholen in Vlaanderen ondervinden morgen wellicht weinig tot geen hinder van de nationale vakbondsbetoging. Dat blijkt vandaag uit een rondvraag. Tienduizenden betogers vullen morgen opnieuw de Brusselse straten, opgetrommeld door de drie grote vakbonden. Aanleiding is het tweejarige beleid van de regering Michel.

Het Katholiek Onderwijs Vlaanderen vermoedt dat er weinig of geen impact zal zijn bij de katholieke scholen. “Alle scholen zijn sowieso op de hoogte gebracht van de betoging”, zegt woordvoerster Marijke Van Bogaert. “Alle scholen hebben een draaiboek met daarin richtlijnen voor als er personeel afwezig is en deelneemt aan de betoging. Maar we hebben van onze scholen geen specifieke vragen gekregen en vermoeden dus dat er weinig of geen impact zal zijn. Wat natuurlijk niet wegneemt dat iedereen het recht heeft om te betogen.”

Het zelfde geluid bij het Provinciaal Onderwijs Vlaanderen (POV). “Bij onze scholen wordt er geen hinder verwacht”, luidt het.

Ook bij het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap wordt er geen hinder verwacht. “Er zullen weinig leerkrachten afwezig zijn en er is geen enkele school gesloten”, klinkt het.

bron: Belga