Veerle Baetens weldra te zien in Engelstalige film ’Rabbit’

Veerle Baetens maakt haar debuut in een Engelstalige langspeelfilm. De actrice vertoeft momenteel in het Australische Adelaide, waar ze deel uitmaakt van de cast van ’Rabbit’, een psychologische thriller van regisseur Luke Shanahan. De opnames lopen nog tot eind volgende maand.

Het verhaal gaat over de 25-jarige studente Maude Ashton, die een jaar na de gewelddadige ontvoering van haar tweelingzus Cleo nog steeds achtervolgd wordt door wat er gebeurde. Wanneer ze na een levendige droom een spoor volgt naar een verlaten kampeerterrein zal ze ontdekken dat haar lot onlosmakelijk verbonden lijkt te zijn met dat van haar zus.

Adelaide Clemens, bekend van films als ’X-Men Origins: Wolverine’ en ’The Great Gatsby’, vertolkt de hoofdrol. Naast de Australische en Veerle Baetens zijn er ook nog rollen weggelegd voor Alex Russell, Jonny Pasvolsky en Charles Mayer.

’Rabbit’, het speelfilmdebuut van Luke Shanahan, wordt de eerste Engelstalige film op het palmares van Baetens. Eerder speelde ze wel al mee in de internationale televisiereeksen ’The Team’ en ’The White Queen’.

De releasedatum is nog niet bekend.

Foto Belga / L. Dieffembacq