Zondagnamiddag trekt een zware regenzone over het land

Zondagnamiddag trekt een zware regenzone over het land

Zondagnamiddag trekt een zwakke regenzone vanaf de kust over het land. Het is wel nog warm met maxima tot 24 graden. Maandag wordt het wisselend bewolkt en meestal droog. We moeten enkele graden inleveren: nog maxima rond 19 graden. Zondagmiddag is het in het centrum en het oosten nog zonnig of licht bewolkt. Maar in het westen is het al snel zwaarbewolkt met lichte regen. Geleidelijk zal deze regenzone oostwaarts over het land trekken, zodat er op het einde van de namiddag al mooie opklaringen zijn aan zee. Het wordt nog warm met maxima in de buurt van 19 graden in Hoog-België en aan zee en tussen 22 en 24 graden elders. De wind waait matig uit het zuidwesten en ruimt naar het westzuidwesten of het westen wanneer de regenzone voorbijtrekt.

Vanavond regent het nog in het oosten van het land, maar in de loop van de nacht wordt het overal droog met brede opklaringen. Het kan wel nevelig worden en vooral in het oosten en het zuidoosten van het land zijn ook lage wolken en mist mogelijk. De minima liggen tussen 5 en 8 graden in de Ardennen en tussen 8 en 12 graden in Laag- België. De matige wind uit zuidwest tot west wordt zwak uit de zuidwestelijke sector.

Na het optrekken van het ochtendgrijs, wordt het maandag wisselend bewolkt. In het westen van het land zijn er tijdelijk meer wolkenvelden met kans op een buitje. De maxima liggen tussen 15 en 19 graden, bij een zwakke wind uit veranderlijke richting of uit de zuidwestelijke sector.

’s Avonds en ’s nachts worden de opklaringen breder, maar op veel plaatsen kunnen dan nevel, mist of lage wolken gevormd worden. De minima liggen tussen 5 en 11 graden, bij een zwakke veranderlijke wind, die later vooral voor de zuidelijke sector kiest.

Dinsdag, na het optrekken van het ochtendgrijs, blijft het meestal droog. We verwachten echter wel veel hoge wolkenvelden en enkele stapelwolken in de Ardennen. En in het uiterste westen komen er meer wolken met kans op wat gedruppel op het einde van de dag of ’s nachts. Maxima tussen 17 en 21 graden bij een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidwest of uit veranderlijke richtingen.

Woensdag blijft het droog met enkel wat lokaal gedruppel en afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Donderdag wordt het soms zwaarbewolkt in het noordwesten met soms wat lichte neerslag. De maxima overschrijden plaatselijk 20 graden. De zuidwestenwind is goed voelbaar, matig in het binnenland en vrij krachtig aan de kust.

Vrijdag, blijft de neerslag beperkt. Zaterdag bereikt een regenzone ons land vanuit Frankrijk en zondag krijgen we enkele buien. Het wordt enkele graden frisser.

bron: Belga