Trump dreigt ex-minnares van Bill Clinton uit te nodigen op het televisiedebat

Trump dreigt ex-minnares van Bill Clinton uit te nodigen op het televisiedebat

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft ermee gedreigd op zijn eerste televisiedebat met zijn Democratische opponente Hillary Clinton een vroegere minnares van haar man Bill Clinton mee te brengen. De vastgoedmagnaat reageerde met zijn dreigement op een mededeling van zakenman Mark Cuban, die bij het debat in de nacht van maandag op dinsdag op de eerste rij zal zitten. Cuban is een uitgesproken tegenstander van Trump en staat pal achter Clinton.

Indien Cuban vooraan zal zitten, dan zal Trump volgens een tweet die hij zaterdag plaatste misschien vlak naast hem Gennifer Flowers zetten. Flowers heeft tijdens de presidentiële campagne van Bill Clinton in 1992 over een affaire van twaalf jaar met de Democraat gewaagd, iets wat hij eerst heeft bestreden. Onder ede gaf Clinton in 1998 een vroegere seksuele relatie met haar toe, maar hij bestreed details uit haar verhaal.

Zelf twitterde Flowers zaterdag: “Dag Donald. Je weet dat ik in jouw kamp ben en definitief op het debat zal zijn”. Trumps campagneleidster Kelly Anne Conway zei zondag tegenover nieuwszender CNN dat er geen “formele” uitnodiging voor Flowers is. “Ik denk niet dat zij daar (het debat) zal zijn als gast van de Trump-campagne”.

“Dat Donald Trump enkele uren voor dit debat met dit soort zaken bezig is toont welk genre van leider hij zal zijn, de president van een kleuterschool”, zei campagneleider Robby Mook van Clinton eveneens tegen CNN. Het toont volgens Mook aan dat de Republikein ongeschikt is voor het ambt.

Geciteerd door de conservatieve nieuwszender Fox zei running-mate Mike Pence van Trump dat Gennifer Flowers niet het debat zal bijwonen en dat Trump met zijn tweet gewoon de draak wou steken met de campagne van zijn opponente.

bron: Belga