Jupiler Pro League - Waasland-Beveren en Lokeren delen punten op Freethiel

Waasland-Beveren en Lokeren hebben zaterdagavond op de achtste speeldag in de hoogste voetbalklasse 1-1 gelijkgespeeld. Waasland-Beveren kwam in deze Wase derby voor de rust het dichtst bij de openingsgoal. Een kopbal van Zinho Gano spatte in minuut 35 uiteen op de paal. Bij Lokeren viel Tom De Sutter nog voor het half uur uit. Marko Miric verving de aanvaller.

Diezelfde Miric dwong in de 64e minuut een penalty af voor de bezoekers, nadat hij in het strafschopgebied onderuit werd gehaald door Jonathan Buatu. De IJslander Ari Skulason zette de elfmeter om (0-1).

Zeven minuten voor affluiten ging de bal aan de overzijde op de stip na handspel van Joao Carlos. Siebe Schrijvers liet de kans niet liggen en bracht de thuisploeg op 1-1.

In het klassement schieten beide ploegen weinig op met het punt. Lokeren is voorlopig dertiende met 7 punten, Waasland-Beveren staat vijftiende en voorlaatste met 6 punten.

Zaterdagavond staan in 1A nog drie wedstrijden op het programma: AA Gent/STVV (20u), KV Mechelen/Zulte Waregem (20u) en Charleroi/Oostende (20u30). Zondag volgen nog drie partijen met Standard/Eupen (14u30), Kortrijk/Genk (18u) en Anderlecht/Westerlo (20u).

Kampioen Club Brugge opende de speeldag vrijdagavond met 0-3 winst bij Moeskroen.