Ideaal dagtrippersweer

Ideaal dagtrippersweer

Zaterdag is het zonnig en warm met maxima rond 24 graden. Ook zondag is het eerst zonnig en warm, maar na de middag trekt een regenzone vanaf de kust over het land. Volgende week is het meestal droog, maar vanaf dinsdag vrij winderig. Het kwik stijgt meestal niet boven 20 graden, laat het KMI weten. Zaterdag is het zonnig met soms wat flarden van hoge wolken. De temperatuur loopt op tot rond 20 graden in de Hoge Venen, tot rond 23 aan zee en tot 24 of lokaal 25 graden in het centrum. De wind waait matig uit het zuiden.

Zaterdagnacht blijft het licht bewolkt tot helder. De temperaturen dalen tot rond 5 graden in de Hoge Venen, tot 14 graden in het centrum en tot 15 graden aan zee. De wind waait matig uit zuidzuidoost tot zuid.

Zondag is het eerst nog vrij zonnig. Maar geleidelijk neemt de bewolking toe en na de middag begint het vanaf de kust te regenen. In het uiterste oosten van het land blijft het nog droog tot ’s avonds. Voor de regenzone uit stroomt wel nog warme lucht over ons land, zodat we maxima krijgen tussen 20 graden aan zee en 24 graden in het centrum van het land. De wind waait matig uit het zuiden en ruimt naar het westen bij de passage van de storing. Aan zee waait de wind bij momenten vrij krachtig, met rukwinden tussen 50 en 60 km/uur.

In de loop van de nacht trekt de regenzone weg naar het oosten. Het wordt dan overal droog en licht bewolkt. De temperatuur daalt tot 5 graden in de Ardennen, 9 graden in het centrum en 12 graden aan zee. De wind waait zwak of matig uit het zuidwesten tot het westen.

Maandag, na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs in de Ardennen, blijft het overal droog. Er hangen veel hoge wolkenvelden. Ook wat middelhoge of lage bewolking kan in de loop van de uren verschijnen. De maxima schommelen tussen 15 en 19 graden bij een zwakke zuiden- tot zuidwestenwind of uit veranderlijke richtingen. ’s Avonds en ’s nachts is wat lichte regen of enkele buitjes mogelijk, vooral dan in het noorden.

Van dinsdag tot vrijdag liggen we onder invloed van een vrij sterke maritieme luchtstroming. Het is vrij winderig maar het blijft overwegend droog en het is meestal gedeeltelijk bewolkt. Enkel wat lichte regen of kleine buitjes zijn soms mogelijk. De maxima schommelen rond 20 graden, maar donderdag kan het kwik tot 22 of 23 graden stijgen. De wind is meestal matig in het binnenland en soms vrij krachtig aan de kust uit het zuidwesten. Zaterdag wordt het frisser en een meer actieve regenzone kan dan ons land bereiken vanuit Frankrijk.

bron: Belga