Gokonderzoek naar Olivier Deschacht

Gokonderzoek naar Olivier Deschacht

Anderlecht-icoon Olivier Deschacht (35) heeft mogelijk gegokt op wedstrijden waarin hij zelf speelde. De Belgische voetbalbond en het parket onderzoeken de zaak, schrijven Het Laatste Nieuws, De Morgen en La Dernière Heure zaterdag. De verdediger wordt ervan verdacht dat hij tijdens het seizoen 2014-2015 op matchen van van zijn eigen ploeg Anderlecht gegokt heeft. Hij zou zo ongeveer 20.000 euro verdiend hebben. Speurders zouden Deschacht daarover intussen verhoord hebben. Ze stelden een proces-verbaal op, dat werd overgemaakt aan het parket in Gent. Anderlecht is op de hoogte van het lopende onderzoek, maar blijft zijn speler steunen.
Deschacht mag van zijn advocaat niet openlijk reageren op de aantijgingen, maar uit zijn verhoor zou wel blijken dat hij alles ontkent. Toen de voetballer in 2008 het ouderlijke huis verliet, zou zijn jongere broer zijn gokaccount verder gebruikt hebben, zonder dat Olivier daar erg in had.
Indien uit het onderzoek blijkt dat Deschacht toch zelf geld inzette op zijn matchen, riskeert hij geschrapt te worden door de Belgische Voetbalbond. Daarnaast hangt hem een celstraf tot 5 jaar en een boete tot 600.000 euro boven het hoofd.

bron: Belga