De Bruyne en City blijven ongeslagen, Benteke helpt Palace aan driepunter

Leestijd 3 min.

Kevin De Bruyne heeft zaterdag met Manchester City Swansea City gevloerd met 1-3. De Citizens behouden zo ook na zes speeldagen het maximum van achttien punten. De Bruyne speelde de hele wedstrijd bij de bezoekers, Vincent Kompany zat door een liesblessure niet in de selectie. De bezoekers begonnen meteen sterk in het Liberty Stadium. De uit schorsing teruggekeerde Sergio Agüero bracht City na negen minuten op voorsprong met een schot door de benen van Swansea-doelman Fabianski. Lang konden De Bruyne en co echter niet genieten van die voorsprong. Nauwelijks vier minuten later vlamde Fernando Llorente de gelijkmaker, zijn eerste doelpunt in de Premier League, al tegen de touwen. City bleef echter baas en kwam na 65 minuten opnieuw op voorsprong. Nadat De Bruyne een elleboogstoot had moeten incasseren in de zestien, zette Aguëro de daaropvolgende strafschop feilloos om. Raheem Sterling legde een kwartier voor de tijd, op aangeven van De Bruyne, de eindstand vast op 1-3.

Christian Benteke bezorgde Crystal Palace diep in de blessuretijd een belangrijke driepunter bij Sunderland. De Black Cats liepen, na defensief geblunder bij Crystal Palace, nochtans tot 2-0 uit dankzij goals van Defoe (39. en 60.), maar de bezoekers knokten zich terug in de partij. Eerst brachten een pegel van Ledley (61.) en een krachtige kopbal van McArthur (76.) Palace langszij, waarna Christian Benteke vijf minuten in blessuretijd de winning goal tegen de touwen kopte en Crystal Palace zijn derde zege op rij bezorgde. De Rode Duivel stond bij de bezoekers de hele wedstrijd in de spits. Bij de thuisploeg werd Adnan Januzaj vijf minuten voor tijd naar de kant gehaald, Jason Denayer beleefde de wedstrijd vanop de bank.

Liverpool-coach Jürgen Klopp verraste voor de partij tegen Hull door Rode Duivel Simon Mignolet op de bank te zetten en zijn landgenoot Loris Karius zijn debuut in de Premier League te gunnen. Ploeg-in-vorm Liverpool raasde in de eerste helft ook zonder Mignolet over Hull heen. Goals van Lallana (17.), Milner (30.) vanop de stip, en Mane (37.) bezorgden de Reds een 3-0 voorsprong bij de rust. Bij Hull had verdediger Elmohamady na een halfuur wel al rood gepakt, toen hij een schot van Coutinho uit doel sloeg. Na de pauze sloegen goals van Coutinho (52.) en opnieuw een penalty van Milner (71.) Hull helemaal tegen het canvas. De bezoekers konden tussendoor nog milderen via Meyler (52.). Naast Mignolet bleef ook Origi de hele partij op de bank. Liverpool klimt in het klassement naar de derde stek.

Tottenham, met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen in de basis en een geblesseerde Mousa Dembélé niet in de selectie, boekte een krappe 1-2 zege op het veld van promovendus Middlesbrough. De Spurs liepen in de openingsfase uit door twee rake knallen van de Zuid-Koreaan Son Heung-Min (7. en 23.), maar kregen het in de tweede helft toch nog even warm toen Gibson (65.) de thuisploeg met het hoofd terug in de wedstrijd bracht. Tottenham staat door de zege alleen tweede in de Premier League, op vier punten van leider Manchester City.

Romelu Lukaku en Kevin Mirallas leden met Everton op bezoek bij Bournemouth hun eerste nederlaag van het seizoen. Dankzij een kanonschot van Stanislas (23.) hield Bournemouth de drie punten thuis. Romelu Lukaku speelde de hele partij bij de bezoekers, Kevin Mirallas werd op het uur naar de kant gehaald.

Nacer Chadli pakte met West Bromwich Albion op de valreep een punt bij Stoke City. Joe Allen leek de thuisploeg een kwartier voor tijd immers de drie punten te schenken, toen hij de 1-0 in doel frommelde. West Brom bleef echter geduldig en een minuut in de toegevoegde tijd kopte Rondon de bezoekers toch nog naar een punt.