Politie haalt met beste bedoelingen pijnlijke herinneringen op

Wanneer je een huwelijksalbum aantreft in een vuilbak, zijn er twee mogelijkheden. Ofwel moest de eigenaar de foto’s niet meer hebben, ofwel heeft een dief ze gegrist en vervolgens gedumpt. De landelijke politie van West Yorkshire is uitgegaan van de tweede optie, wat een ongemakkelijke situatie veroorzaakte.

Met de allerbeste bedoelingen lanceerde de politiedienst een oproep om het koppel in het album te identificeren, zodat ze hen het album opnieuw konden bezorgen. Aangezien het album was gevonden in een vuilbak van mensen die het koppel niet kenden, gingen ze ervan uit dat een dief het daar had weggegooid.

Het duurde niet lang voordat het echtpaar geïdentificeerd werd. Er was maar een probleem. Ze had niet echt behoefte om het album opnieuw in haar bezit te krijgen. Het paar is immers gescheiden en de foto’s waren bewust in de vuilbak gekieperd. Een beetje gênant voor de politie, zeker aangezien de dame in kwestie niet echt behoefte had aan een nieuwe confrontatie met haar huwelijksfoto’s.

Foto Twitter /  @WYP_KirkRural