Van Aert boekt in Vegas derde seizoenszege

door
Belga
Leestijd 2 min.

Wout van Aert heeft zijn derde overwinning van het seizoen beet. Na de wedstrijden in Geraardsbergen en Waterloo graaide hij nu de zege mee in de eerste Wereldbeker van het seizoen in Las Vegas, een wedstrijd die hij ook vorig jaar op zijn palmares bracht. Nochtans kwam Van Aert hard ten val iets voor halfweg cross. "Een domme val", blikte hij terug voor de camera van Play Sports, "ik denk dat ik even niet geconcentreerd was. Ik bleef met mijn teen achter een trede haken, probeerde dat te corrigeren, maar botste dan hard met mijn voet tegen de volgende trede en ik kwam ten val op mijn borst en daardoor kreeg ik ook een stevige klap op mijn rug. Ik had echt wel veel pijn."

Snel liep zijn achterstand op tot bijna een halve minuut, maar Van Aert dichtte de kloof bijzonder snel op de koplopers. "Je rijdt dan op adrenaline natuurlijk", ging hij verder, "toen ik de aansluiting maakte, moest ik even op adem komen. Ik twijfelde even of ik wel een ultieme versnelling uit mijn benen zou kunnen schudden."

Dat lukte evenwel zonder veel problemen en in de achtste ronde ging hij er vandoor en degradeerde hij zijn tegenstanders tot verre achtervolgers. "Ik ben blij met deze overwinning", klonk het, "het zag er misschien allemaal mooi uit, maar dat was het niet. Het is niet gemakkelijk om die favorietenrol te dragen en het ook nog eens af te werken. Ik moest vandaag elke kloof zelf dichten. In de zandbak maakte ik dan het verschil. In de opwarming had ik gezien dat ik er, als ik genoeg snelheid had, door kon fietsen en afstand kon nemen van de anderen."

En zo geschiedde, de rest reed voor de ereplaatsen, Van Aert pakte zijn derde zege van het seizoen en kan zaterdag in Iowa afsluiten met een derde succes op Amerikaanse bodem. "Graag", eindigde hij, "dat zou een mooie reeks zijn."

bron: Belga