Tweede sprintzege op rij levert Sagan leidersplaats op

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Slovaak Peter Sagan (Tinkoff) heeft donderdag de vierde etappe in de twaalfde editie van de Eneco Tour (Bel-Ned/WorldTour) op zijn naam geschreven. Na 202 km van Aalter naar Sint-Pieters-Leeuw haalde de kersverse Europese kampioen en regerende wereldkampioen het in een massasprint van de Duitser André Greipel (Lotto-Soudal) en de Noor Alexander Kristoff (Katusha). Amaury Capiot (Topsport Vlaanderen-Baloise) werd met een achtste plaats de beste Belg. Tom Boonen sprintte niet mee in Sint-Pieters-Leeuw. De renner van Etixx-Quick Step kwam eerder op de dag ten val en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Daar werden er geen breuken vastgesteld, zo bevestigde de ploegleiding even later.

De tweede sprintzege op rij leverde Sagan meteen ook de leiderstrui op. Met nog drie ritten voor de boeg heeft de Slovaak in de stand een voorsprong van zeven seconden op de Australiër Rohan Dennis (BMC), die de leiding moest afstaan.

Vrijdag staat de vijfde etappe op het programma, een individuele tijdrit over 20,9 kilometer tussen de Nederlandse steden Sittard en Geleen. De twaalfde Eneco Tour eindigt zondag met een rit naar Geraardsbergen.

bron: Belga