Geen maat op Wout van Aert bij eerste Wereldbekermanche in Las Vegas

Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice) heeft vanmorgen (Belgische tijd) de CrossVegas gewonnen, de openingsmanche van de Wereldbeker veldrijden 2016-2017. De regerende wereldkampioen was heer en meester in het Amerikaanse Las Vegas en had aan de aankomst een ruime voorsprong op de concurrentie. Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games) werd tweede op 22 seconden, Laurens Sweeck (Era-Circus) kwam enkele seconden later als derde over de streep. De eerste zeven renners uit de top tien waren allemaal Belgen. Van Aert was nochtans iets voor halfweg koers ten val gekomen, maar zette die scheve situatie snel recht en besliste de race in de op twee na laatste ronde. Hij fietste meteen een ruime voorsprong bijeen, achter hem hield Vanthourenhout Sweeck af. Toon Aerts en Rob Peeters vervolledigden de top vijf, de Duitser Philipp Walsleben werd op de achtste plaats de eerste niet-Belg.

De tweede wereldbekermanche van het seizoen, de Jingle Cross in het Amerikaanse Iowa City, wordt al op zaterdag 24 september gereden. De eerste WB-manche op Europese bodem is de Cauberg Cyclocross van 23 oktober in het Nederlandse Valkenburg.