Belgische pre-orderklanten krijgen Samsung Galaxy Note 7 vanaf 10 oktober

Belgische pre-orderklanten krijgen Samsung Galaxy Note 7 vanaf 10 oktober

Vanaf maandag 10 oktober levert de Zuid-Koreaanse elektronicaproducent Samsung zijn nieuwste smartphone Galaxy Note 7 aan de Belgische klanten die zich vooraf hadden aangemeld. Het is nog niet duidelijk wanneer het toestel algemeen gelanceerd wordt op de Belgische markt. Dat maakt Samsung België vanmorgen bekend. Tot op heden vond nog geen enkele levering van het toestel plaats in België. Aanvankelijk was die lancering gepland voor 9 september, maar ze werd uitgesteld nadat Samsung wereldwijd de verkoop van het toestel opgeschort heeft na gevallen van oververhitting van de batterij. Daarbij raakte niemand gewond. Samsung meldt 35 incidenten met batterijen in augustus.

Het bedrijf zegt de incidenten zeer te betreuren en de veiligheid van consumenten voorop te stellen. Voor de 2,5 miljoen gebruikers van het toestel in de markten waar het al beschikbaar was, startte Samsung een vervangingsprogramma op. In België zijn er enkele gebruikers geïdentificeerd die een Galaxy Note 7 in het buitenland aangekocht hebben. Zij zijn persoonlijk ingelicht over het inruilprogramma, klinkt het in een persbericht.

Klanten die het toestel ontvangen omdat ze hadden vooringeschreven, krijgen als compensatie voor het wachten een geheugenkaart van 128GB. Daarnaast krijgen alle nieuwe Galaxy Note 7-toestellen een software-update, waardoor een groen batterij-icoontje in de statusbalk te zien is als bewijs van de batterijveiligheid van het toestel. Ook op de verpakkingen van de toestellen komt een zwart icoontje dat aantoont dat het om een nieuw toestel gaat, meldt Samsung nog.

bron: Belga