Persgroep dient dossier in voor bouwgrond aan Kievitplein in Antwerpen

De Persgroep gaat een dossier indienen om mee te dingen naar een bouwgrond op het Kievitplein in Antwerpen. Dat bevestigt Koen Verwee, de CEO van de mediagroep woensdagavond. Of de Persgroep naar Antwerpen zal verhuizen, zal afhangen van de afloop van die dossieraanvraag. Een tijd geleden berichtte De Tijd dat De Persgroep een verhuis overweegt naar een nieuwbouw bij het Antwerpse Centraal Station. “We hebben vandaag gecommuniceerd naar het personeel dat we een dossier zullen indienen voor die bouwgrond op het Kievitplein”, aldus Verwee. “Afhankelijk van hoe gereageerd wordt op die aanvraag, verhuizen we mogelijk naar Antwerpen.”
De mogelijke verhuis heeft enkel betrekking op de Persgroep Publishing, dus De Morgen, Het Laatste Nieuws en de magazines. De Persgroep is van plan om sowieso hubs te behouden in Kobbegem en Lokeren. Wanneer een mogelijke verhuis zou plaatsvinden kan Verwee nog niet zeggen, maar “we moeten rekenen op een periode van drie jaar”.
De Tijd meldde op 1 september dat De Persgroep in Antwerpen zou investeren in een bouwgrond van 5.350.000 euro aan het Kievitplein. De stad verkoopt de gronden via AG Vespa, het Autonoom Gemeentebedrijf voor Vastgoedbeheer en Stadsprojecten Antwerpen. AG Vespa kiest met een jury het winnende project op basis van architectuur, stedenbouwkundige inpassing, programma en levendigheid. De dossiers moeten binnen zijn voor 28 oktober.

bron: Belga