EURO 2020 moet bruggen bouwen tussen Europese steden

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het logo voor het Europees kampioenschap voetbal van 2020 is vanmiddag door kersvers UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin, de Engelse bondsvoorzitter Greg Clarke en burgemeester Sadiq Khan officieel voorgesteld in de City Hall in de Britse hoofdstad Londen. Iets minder dan tweeënhalve maand na de finale van EURO2016 waarin de Portugees Eder in de verlengingen het lot van gastland Frankrijk bezegelde, is het aftellen naar het volgende EK reeds van start gegaan. Over vier jaar wordt er naar aanleiding van de zestigste verjaardag van het toernooi in dertien speelsteden gespeeld, de halve finales en de finale worden in het Londense Wembleystadion afgewerkt. Ook Brussel is gaststad voor dat EK, maar dan moet er eerst nog wel een Eurostadion gebouwd worden. Het doel is om de werken op parking C in februari 2017 te laten starten.

Als inspiratie voor het logo gebruikte de UEFA een brug als een universeel symbool voor eenheid en verbondenheid. Rondom de Henri Delaunay Cup zijn vierende fans te zien. De brug moet voor een verbinding zorgen tussen de dertien speelsteden in Europa en is met de Tower Bridge meteen ook terug te vinden in het logo van speelstad Londen.

"24 jaar na EURO 1996 keert het voetbal terug naar zijn mythische wieg. Supporters en bezoekers zullen naar deze prachtige stad afzakken voor een fantastische week vol voetbal, om zo het toernooi naar een climax te brengen", vertelde Ceferin. "Met dit format willen we het toernooi dichter naar de fans brengen."

bron: Belga