Antwerpen huldigt Rio-atleten op Schoon Verdiep

door
Belga
Leestijd 2 min.

Op het Schoon Verdiep van het stadhuis van Antwerpen zijn de Antwerpse atleten gehuldigd die op de Olympische Spelen van Rio een medaille of olympisch diploma (top-8) behaalden. Onder meer judoka Dirk Van Tichelt, zwemmers Glenn Surgeloose en Dieter Dekoninck en een delegatie van mannenhockeyploeg Red Lions tekenden present, zwemmer Pieter Timmers (op huwelijksreis) en golfer Thomas Pieters (actief op een tornooi) moesten verstek geven. Met zilver voor Timmers - op de 100 meter vrije slag - en de Red Lions en brons voor Van Tichelt was de 'Antwerpse' oogst in Rio meer dan geslaagd. Daarnaast haalde Timmers samen met Dieter Dekoninck en Glenn Surgeloose nog een olympisch diploma met een zesde plaats op de 4x100 meter vrije slag en samen met opnieuw Surgeloose een achtste plek op de 4x200 meter vrije slag. Taekwondoka's Jaouad Achab en Raheleh Asemani werden dan weer vijfde in hun gewichtscategorie.

"Jullie prestaties zijn een stimulans voor iedereen die zijn grenzen wil verleggen", loofde schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA) zijn succesvolle stadsgenoten. "Jullie helpen ons ook om meer mensen aan het sporten te krijgen. Nu al doet 75 procent van de Antwerpenaars aan een of andere vorm van sport, duidelijk meer dan het Vlaamse gemiddelde."

Ook burgemeester Bart De Wever (N-VA) bedankte de aanwezige atleten voor de geleverde inspanningen. "Zo blijkt opnieuw dat ons sportbeleid toch zijn vruchten afwerpt", zei hij. "Antwerpen mag zich al sinds 1920 een echte olympische stad noemen en nog steeds sparen we kosten noch moeite om sport voor iedereen toegankelijk te maken. Sport en beweging zijn dan ook essentieel voor gezondheid en levenskwaliteit, daar kan ik zelf over meespreken."

bron: Belga