Voor mannen met deze baardlengte vallen vrouwen in zwijm

Anno 2016 hebben we heel wat trends aan hipsters te danken: de opgerolde korte broek, felgekleurde sokken en de lange kerstmanbaard. Maar die volle haardos valt niet bij iedereen in de smaak. Volgens een onderzoek dat gepubliceerd werd in The Journal of Evolutionary Biology vinden vrouwen zo’n volle baard niet aantrekkelijk. 

Onderzoekers van de University of New South Wales verzamelden ruim 8.520 Australische vrouwen tussen de 18 en 100 jaar. Ze kregen een reeks foto’s van mannengezichten voorgeschoteld. Die mannen verschilden allemaal qua baardgroei: gladgeschoren, lichte stoppels, zware stoppels en een volle baard. Ook werden de lengte van de baard, de jukbeenderen en de wenkbrauwen gefotoshopt om de persoon mannelijker of vrouwelijker te doen lijken.

De wetenschappers ontdekten dat de twee types stoppels meer gesmaakt werden dan een volle baard of een gladgeschoren kin. De niet gemanipuleerde gezichten vonden de vrouwen het meest aantrekkelijk. Mannen met een weelderige baard werden wél verkozen als meest geschikt voor een serieuze relatie.

Foto Pexels