Bourgeois hoopt dat plooien tussen De Wever, Vuye en Wouters gladgestreken kunnen worden

Bourgeois hoopt dat plooien tussen De Wever

Vlaams minister-president Geert Bourgeois hoopt dat de plooien tussen partijvoorzitter Bart De Wever en Kamerleden Hendrik Vuye en Veerle Wouters nog gladgestreken kunnen worden. Dat zei de Vlaamse regeringsleider vandaag in de marge van het openingscollege Economie aan de Universiteit Hasselt. Het partijbestuur van N-VA besliste gisteren Vuye en Wouters de leiding over de communautaire denktank Objectief V te ontnemen. Het duo is bovendien niet langer welkom op het partijbestuur en het dagelijks bestuur. Aanleiding was de kritiek die Vuye en Wouters hadden gegeven op de communautaire koers van N-VA. Deze namiddag staat een gesprek met partijvoorzitter Bart De Wever geprogrammeerd. Of ze deel van de partij blijven uitmaken, beslissen ze na afloop van die ontmoeting.

Vlaams minister-president Bourgeois hoopt dat het gesprek “een goede oplossing” oplevert en dat “de plooien kunnen gladgestreken worden”. Bourgeois hamert erop dat er inhoudelijk geen verschil in mening is tussen de partij en het duo Vuye-Wouters. Maar kritiek moet intern aangekaart worden en niet op het publieke forum. “Als er vragen en opmerkingen zijn, is het bij ons de traditie om dat intern te doen”, aldus Bourgeois.

De forse kritiek vanuit de Vlaamse Volksbeweging (VVB) vindt Bourgeois wel jammer. “Ik wil niet in contramine gaan met de Vlaamse Volksbeweging, maar mensen moeten ook inzien dat er een verschil is tussen een partijprogramma en regeren.” Bourgeois benadrukt ook dat het programma van zijn partij niet veranderd is. “Een strategie voor de verkiezingen van 2019 is nu niet aan de orde”, klonk het.

bron: Belga