Belgen in het buitenland - Casteels en Wolfsburg lijden eerste nederlaag van het seizoen

Koen Casteels heeft dinsdag met Wolfsburg op de vierde speeldag van de Bundesliga zijn eerste nederlaag laten optekenen. In eigen huis verloor Wolfsburg met zware 1-5 cijfers van Borussia Dortmund. Het waren voor Casteels de eerste tegentreffers van het seizoen. Na een zege en twee doelpuntenloze draws heeft Wolfsburg in eigen huis een eerste nederlaag van het seizoen geleden. Linksback Guerreiro bracht Dortmund al na vier minuten op voorsprong met een lage schuiver, waarna Aubameyang Casteels na een kwartier ook nog eens te grazen nam met een hard schot.

In de tweede helft gaf Didavi (53.) de thuisploeg hoop met een intikker. Maar die hoop bleek van korte duur. Dortmund telde 'die Wölfe' op de counter uit met goals van Dembélé (58.) en opnieuw Aubameyang (63.). Piszczek legde de 1-5 eindstand vast met een rake kopbal.

Dortmund staat met negen punten na vier speeldagen voorlopig mee op kop in de Bundesliga, Wolfsburg kampeert met een 5 op 12 in de middenmoot.