Darcis en De Loore krijgen wildcards voor European Open

Darcis en De Loore krijgen wildcards voor European Open

Steve Darcis en Joris De Loore krijgen van de organisatie van de European Open, het nieuwe tennistoernooi dat van 17 tot 23 oktober zal plaatsvinden in de Antwerpse Lotto Arena, een wildcard voor de hoofdtabel. Ze vergezellen zo David Goffin en buitenlandse toppers als David Ferrer, Richard Gasquet en Gilles Simon op de affiche. Ter promotie van het evenement gaf Goffin maandag alvast een tennisinitiatie aan Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). De European Open is het enige ATP-toernooi in België en het prijzengeld bedraagt 566.525 euro. Er wordt zowel een enkel- als dubbelspel georganiseerd. Bij het enkelspel komt er een hoofdtabel van 28 spelers en kwalificaties waar vier spelers zich kunnen plaatsen voor het toernooi. David Goffin, de nummer veertien van de wereld, moet de grote publiekstrekker worden.

“Antwerpen heeft een zeer rijke tenniscultuur: meer dan dertig procent van de Belgische tennisclubs zijn gevestigd in of nabij onze stad”, zegt burgemeester De Wever. “Die stevige traditie bouwden we mee op dankzij de ECC in de jaren tachtig en negentig. Met de European Open krijgt Antwerpen opnieuw een tennistoernooi van dat kaliber.”

Tickets voor het toernooi in de Lotto Arena kosten tussen 10 en 70 euro. Daarnaast kan je tijdens het toernooi ook op het Astridplein bij het station Antwerpen-Centraal terecht, waar tijdelijk een oefenterrein wordt geplaatst. Passanten kunnen er gratis naar de trainingen van de deelnemers kijken. Het oefenterrein zal ook het decor zijn voor de aangekondigde poging van Maxime Braeckman om het wereldrecord opeenvolgende tenniswedstrijden spelen te breken, een actie ten voordele van SOS Kinderdorpen.

Het is intussen van 1998 en de laatste editie van de ECC (European Community Championship) in het Antwerpse Sportpaleis geleden dat er nog een ATP-toernooi in België werd georganiseerd. De European Open vervangt op de kalender het toernooi van Valencia. Het toernooi in Antwerpen wordt komende maand gespeeld op een harde ondergrond (greenset).

bron: Belga