Bewolkte, maar meestal droge week

Bewolkte

Vanmiddag is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. Op vele plaatsen blijft het droog, maar een plaatselijk buitje is niet uitgesloten. Over het westen is de kans op een bui wat groter. De maxima schommelen tussen 15 graden op de Hoge Venen en 20 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak tot matig uit noordelijke richtingen. Vanavond en vannacht blijft het vrijwel overal droog met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Later kan het lokaal nevelig worden met kans op een mistbank in de Ardennen. De minima liggen tussen 8 graden op de Hoge Venen en 14 graden over het westen, zo meldt het KMI. Morgen is het, na het optrekken van het ochtendgrijs, meestal gedeeltelijk bewolkt. Op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima schommelen tussen 14 graden op de Hoge Venen en 20 graden in het centrum van het land.

Woensdag, na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs, wordt het wisselend bewolkt en blijft het meestal droog. In de loop van de namiddag zijn enkele regendruppels niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 19 en 21 graden in Vlaanderen en tussen 16 en 18 in de Ardennen. Donderdag trekt een zwakke storing over ons land. In de voormiddag krijgen we opklaringen, maar geleidelijk komt er meer hoge en middelhoge bewolking. In de namiddag of avond is wat lichte regen of motregen mogelijk. De maxima schommelen rond 21 graden in het centrum van het land. Vrijdagochtend is het nog zwaarbewolkt met kans op wat regen, maar in de loop van de dag wordt het zonnig met hoge wolkenvelden. Het is iets frisser met maxima rond 18 of 19 graden in het centrum.

Zaterdag stijgt de luchtdruk en wordt het rustig en zonnig. Het is ook vrij zacht met maxima rond 20 graden in het centrum van het land. Vanaf zondag bereiken Atlantische storingen opnieuw ons land. De maxima liggen dan rond 19 graden.

bron: Belga