Kwal. EK volley (m) - Red Dragons leider na derde zege op rij

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische volleymannen hebben zondag in het Griekse Saloniki hun derde wedstrijd gewonnen van het eerste kwalificatietoernooi om deelname aan het EK volleybal 2017. Tegen zwakke broertje Moldavië wonnen de Red Dragons probleemloos met 3-0 (25-18, 25-14 en 25-19). Eerder waren de Belgen al te sterk voor gastland Griekenland (3-0) en Oekraïne (3-2).

Met drie zeges op rij beginnen de Dragons volgend weekend in Antwerpen als leider aan het tweede deel van het kwalificatieluik, waarin de terugwedstrijden worden afgewerkt. De groepswinnaar plaatst zich voor het EK 2017 in Polen, de tweede moet naar de barrages.

"De Moldaviërs waren echt uitgeblust", bekende coach Dominique Baeyens. "Maar de ploeg die ons het meest verbaasde, was Oekraïne. Een hele mooie, fysiek sterke ploeg, die het ons erg lastig maakte, hoewel wij in de vierde set tegen hen helemaal niet slecht speelden. Maar ze haalden alles van de grond, al geloofden ze in de tiebreak blijkbaar niet meer echt in hun kansen. Ik zou niet durven zeggen wie de slotmatch gaat winnen. Uiteraard zijn we tevreden met onze drie winstmatchen na een vrij moeilijke voorbereiding. Dat was natuurlijk wel de bedoeling. We zetten hiermee een mooie stap naar de kwalificatie, maar het is nog lang niet gedaan", wist de Belgische bondscoach.

bron: Belga