Belgen in het buitenland – Vijf Belgen zien Tottenham met 1-0 winnen van Sunderland

Belgen in het buitenland - Vijf Belgen zien Tottenham met 1-0 winnen van Sunderland

Op de vijfde speeldag in de Engelse Premier League heeft Tottenham zondag op eigen veld met het kleinste verschil gewonnen van Sunderland (1-0). Er stonden maar liefst vijf Belgen aan de aftrap. Niet het gebruikelijke Belgische duo centraal achterin bij Tottenham, door de blessure van Danny Rose schoof Jan Vertonghen naar de linkerflank, Toby Alderweireld speelde wel centraal. Ook Rode Duivel Mousa Dembélé kwam voor het eerst aan de aftrap bij de thuisploeg. Bij Sunderland stonden Adnan Januzaj en Jason Denayer in de basis.
De nog ongeslagen Spurs begonnen sterk met onder meer een gevaarlijke voorzet van Vertonghen. Tottenham bleef aan een hoog tempo kansen ontwikkelen, maar slaagde er niet in hun overwicht om te zetten in een voorsprong. Net voor het uur kreeg de thuisploeg dan toch wat het verdiende, Kane (59.) trapte de 1-0 tegen de netten. Sunderland kon amper kansen creëren en eindigde na een tweede geel voor Januzaj (90.) nog met tien, ook Denayer (57.) had eerder al geel gepakt.
Tottenham blijft zo ongeslagen en staat met 11 punten derde in de stand. Sunderland staat 19e en voorlaatste met 1 punt.

bron: Belga