Wisselvalligheid ook komende week troef

Wisselvalligheid ook komende week troef

Na een wisselvallig weekend volgt er weinig beterschap op weerkundig gebied. Er is wel plaats voor enkele opklaringen, maar de bewolking domineert toch meestal en er is ook regelmatig kans op een bui, vooral in het westen van het land. Dat meldt het KMI. Deze namiddag is het vaak bewolkt, maar dikwijls ook droog. Over het westen is de kans op een paar korte opklaringen groter. Op het einde van de namiddag neemt de bewolking vanuit het oosten verder toe en vanavond valt er lichte regen in het uiterste oosten. Over het westen en het centrum blijft het vanavond overwegend droog, maar bewolkt. De maxima liggen tussen 16 graden in de Hoge Ardennen en 22 graden langs de Nederlandse grens.

Vanavond en -nacht zijn er perioden met regen over de zuidoostelijke landshelft, elders is het vaak droog en deels bewolkt. De minima gaan van 12 tot 17 graden.

Morgen is het eerst lokaal nevelig met over het zuidoosten nog wat lichte regen. Over de noordwestelijke landshelft is het gedeeltelijk bewolkt. Later overdag blijft het overal overwegend droog met wolken en enkele opklaringen. De maxima schommelen van 16 graden in de Hoge Ardennen tot plaatselijk 23 graden in het westen.

Maandag worden eerst opklaringen verwacht, later is het meestal bewolkt met vooral in het westen buien. De maxima schommelen van 17 tot 22 graden.

Dinsdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met enkele lokale buien. Woensdag blijft het mogelijk overwegend droog met meer opklaringen. Van donderdag tot zaterdag krijgen we soms nog wat zon, maar dikwijls ook veel wolken met af en toe regen of een paar buien. De hele periode schommelen de maxima in Hoog-België tussen 16 en 18 graden en in de andere streken tussen 19 en 22 graden. Het blijft rustig met vanaf vrijdag wel iets meer wind.

bron: Belga