Jupiler Pro League - Club Brugge heeft geen overschot tegen Eupen

Landskampioen Club Brugge heeft zaterdag op de zevende speeldag in de Jupiler Pro League met 3-2 (rust: 1-1) gewonnen van promovendus Eupen. Blauw-zwart boog met twee strafschopdoelpunten van Jelle Vossen (27. en 80) en een treffer van Stefano Denswil (64.) een 0-1 achterstand om in een nipte zege. Voor Eupen vonden Onyekuru (9.) en Luis Garcia (88., strafschop) de weg naar de netten. Voor Club was het de derde competitiezege van het seizoen, de eerste in meer dan een maand. Op 14 augustus werd er met 1-0 gewonnen van Sporting Lokeren. Met tien punten klimt blauw-zwart voorlopig naar de achtste plaats in de stand, Eupen is met zeven punten elfde.

De wedstrijd was nog maar pas op gang getrapt toen de landskampioen al tegen een 0-1 achterstand moest aankijken. Henry Onyekuru kreeg van de Brugse verdediging te veel tijd en ruimte en mocht op doel schieten. De negentienjarige Nigeriaan leverde geen onhoudbare bal af, maar Club-doelman Butelle was toch geklopt.

Een matig Club had iets voor het halfuur een strafschop nodig om langszij te komen tegen de promovendus. Ricardo van Rhijn werd neergehaald aan de rand van de zestien, Jelle Vossen liet van op elf meter de bezoekende doelman Hendrik Van Crombrugge compleet kansloos.

Op de voorsprong moest de thuisploeg meer dan een uur wachten, na 64 minuten zorgde Stefano Denswil voor de verlossing. Toen Jelle Vossen tien minuten voor affluiten met zijn tweede strafschopdoelpunt de stand op 3-1 bracht, leek de zege binnen voor de Bruggelingen, maar in de slotfase werd het nog bibberen na de aansluitingstreffer van de Eupense aanvoerder Luis Garcia op strafschop. Verder dan 3-2 kwam Eupen echter niet.

Vrijdagavond openden Charleroi en KV Mechelen deze speeldag met een scoreloos gelijkspel op Mambourg. Zaterdag staan er met STVV - Waasland-Beveren (20u), Westerlo - Moeskroen (20u) en de derby tussen Zulte Waregem en KV Kortrijk (20u30) nog drie wedstrijden op het programma. Zondag is er de topper tussen Racing Genk en Anderlecht en gaat Standard op bezoek bij Lokeren. Zondagavond sluiten KV Oostende en AA Gent de zevende speeldag af.