In Parijs opgepakte tiener aangeklaagd voor plannen aanslag

In Parijs opgepakte tiener aangeklaagd voor plannen aanslag
In Parijs opgepakte tiener aangeklaagd voor plannen aanslag

Een 15-jarige die woensdag in Parijs gearresteerd werd omdat hij ervan verdacht wordt een terroristische aanslag te willen plegen, is vrijdag aangeklaagd en in voorlopige hechtenis geplaatst. De scholier die in Parijs naar school gaat werd aangeklaagd voor “bendevorming in verband met een criminele terroristische onderneming”.
De afgelopen dagen werden nog minstens twee andere 15-jarigen opgesloten voor het uiten van gelijkaardige bedreigingen, in navolging van de Franse jihadist Rachid Kassim, die op sociale media oproept tot moordpartijen.
De vrijdag aangeklaagde jongeman was niet bekend bij de antiterreurdiensten en was een goede leerling. “Hij was een van de besten van de klas. Hij wilde heel goede punten halen om zijn ouders te plezieren”, zo getuigde een van zijn vrienden.
Maar aan de onderzoekers bekende de in Egypte geboren tiener dat hij via de gecodeerde chatdienst Telegram contact had met Rachid Kassim. Een bron dichtbij het onderzoek zegt dat uit het doorzoeken van zijn telefoon is gebleken dat hij klaar was om tot actie over te gaan.
Volgens de onderzoekers zette Rachid Kassim min of meer rechtstreeks aan tot het plegen van de dodelijke aanvallen van de afgelopen tijd in Frankrijk.

Bron: Belga