Belgen in het buitenland - Lukaku helpt Everton met goal en assist aan winst

Everton heeft op de vijfde speeldag in de Premier League in eigen huis Middlesbrough verslagen met 3-1. Rode Duivel Romelu Lukaku was met een doelpunt en een assist een van de uitblinkers bij 'The Toffees', die dankzij de zege in het spoor blijven van leider Manchester City. De match begon nochtans slecht voor Everton. Keeper Stekelenburg liet - al dan niet foutief gehinderd door Middlesbrough-spits Negredo - de bal op een voorzet in eigen doel vallen. Maar via doelpunten van Barry (24.), Coleman op assist van Lukaku (42.) en Lukaku zelf (45.+1) zette het team van trainer Ronald Koeman nog voor de rust de scheve situatie recht.

'Big Rom' werd even na het uur naar de kant gehaald. De aanvaller was niet ongeschonden uit een stevig duel gekomen en Everton wilde allicht geen risico nemen met de Belg. Kevin Mirallas verliet na 72 minuten het veld.

Met dertien punten uit vijf duels is Everton uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. De club uit Liverpool staat tweede op twee punten van Manchester City.